Braziliaans Jiu-Jitsu

Braziliaans Jiu-Jitsu (BJJ) is een van de efficiëntste zelf verdediging sport die er nu is.
Uit onderzoek blijkt dat bij elk geweldsdelict meer als 90% op de grond eindigt dit vanwege het feit dat je op de grond meer controle heb dan in een staande positie. En tijdens een gevecht of omvatting is het moeilijk om altijd te blijven staan.

Daar is BJJ als enige sport bijzonder dan alle andere sporten omdat bij BJJ gespecialiseerd is in het grond gevecht om je te kunnen verdedigen op stoten, trappen, omvatting (houdgrepen) en wurgingen.

bjj2-300x300BJJ is ontwikkeld dat een kleiner zwakker persoon kan overleven als die wordt aangevallen door een groter sterker persoon, door middel van het gebruik maken van je eigen lichaam en hefboom technieken om je uit benarde situatie te redden en de controle over te nemen op het gevecht en tot overgave te dwingen door middel van een klem of wurging.

In het algemeen wordt je aangevallen door iemand die groter, zwaarder en sterker is dan jezelf en daarom is BJJ het perfecte zelf verdediging sport voor iedereen en zeker voor kinderen en vrouwen omdat hun meestal kleiner, lichter en minder sterk zijn.

De bedoeling van BJJ is om je tegenstander gecontroleerd naar de grond te brengen en controle te krijgen en eventueel te kunnen uitschakelen.

Het grote verschil van BJJ tot andere sporten of zelf verdediging is dat je bij BJJ zo minimale mogelijk schade aanbrengt bij je tegenstand maar met maximaal resultaat te halen wat je met andere systemen en sporten dat juist de grote kans heb op letsel.

Het bijzondere aan het BJJ systeem is dat het dagelijks getest wordt door middel van wedstrijden, training en in de praktijk. De technieken die we trainen zijn tot stand gekomen door het analyseren van gevechten op straat en in wedstrijden en daar de juiste technieken op maken voor iedereen en om het makkelijk te leren.